Afbeelding

Van Osch stopt als voorzitter Stichting Politiek Debat Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Frans van Osch heeft de voorzittershamer van de Stichting Politiek Debat Hilversum (SPDH) neergelegd. Dat heeft de bestuurder de andere leden laten weten. Boy Scholte neemt de honneurs voorlopig waar.

"Voor mij is nu het moment aangebroken om als voorzitter van de Stichting Politiek Debat Hilversum een stap opzij te zetten teneinde beweging te krijgen in de verhouding tussen SPDH en de lokale omroep RTi", zo schrijft de voormalig VVD-wethouder. "Dit met als doel het voor RTi doenbaar te maken de radio- en televisie-opnamen van SPDH weer uit te zenden. Ik zet mijzelf tot nader order op non-actief wetend dat SPDH in vertrouwde handen is."

Inspiratie
Van Osch doet een stap opzij, zoals hij zelf zegt, zodat RTi Hilversum hopelijk weer de inspiratie vindt om radio- en televisieprogramma's van SPDH uit te gaan zenden. De lokale omroep werkte tot aan februari altijd mee, maar dat stopte zo'n zeven maanden geleden. De voorzitter zegt dat het stoppen van de samenwerking komt door het conflict dat Van Osch heeft met de overige leden van het RTi-bestuur.

Eigen productie
In het recente verleden hebben de vrijwilligers van SPDH bewezen het ook zonder de hulp van RTi te kunnen. Van Osch wijst op de uitzendingen van 10 maart (provinciaal lijsttrekkersdebat) en het politiek café van 20 juni toen zij de techniek in eigen hand hadden. Morgen maakt het politiek café een doorstart. Dat gebeurt in de Koning aan de Koninginneweg. Ook ditmaal is er sprake van een eigen productie.

Uit de krant