Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

GNR maakt 'nieuwe start' met heidegebiedplannen

Algemeen

HILVERSUM - Applaus klinkt in een tjokvol restaurant De Rading. De woorden van Karen Heerschop, interim-voorzitter van het Goois Natuurreservaat (GNR) vallen in goede aarde. Voorlopige gaat de massale bomenkap niet door in en rond Hilversum.

"We maken een nieuwe start", zegt Heerschop later. Het GNR is de laatste weken overspoeld met reacties op de plannen om 85 hectare aan te pakken. In de provinciale plannen moet bosgrond weer heide worden. Dat leidde tot veel weerstand tijdens de vier informatieavonden en nog eens meer dan tweehonderd bezwaarschriften.

Draagvlak
In het eerst komende jaar gebeurt er nu zeker niets. Heerschop gaat deze week aan het algemeen bestuur van het GNR voorleggen om een pas op de plaats te maken met de plannen en samen met omwonenden te kijken naar het voorstel. Meer en beter draagvlak creëren is het doel.

Verklaring
De boodschap van Heerschop, vlak voor de officiële opening van natuurbrug Hoorneboeg, haalde de angel uit het verzet van de grote groep tegenstanders die was op komen dagen. Bewoners van de Utrechtseweg en inwoners uit Hollandsche Rading waren massaal naar het feestelijke moment gekomen. Het GNR had hier rekening mee gehouden en daarom vrijdag al een verklaring opgesteld met de mededeling dat de rigoureuze bomenkap voorlopig van de baan is.

Meer hierover in het HilversumsNieuws van donderdag 26 mei.

Uit de krant