Foto: Eten op Rolletjes
Foto: Eten op Rolletjes

Dudokpark verandert even in openluchtrestaurant

Algemeen

HILVERSUM – Het Dudokpark verandert van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei in een openluchtrestaurant. De ingrediënten van dit gratis foodfestival zijn: keukens op wielen, livemuziek en theater. Dat stelt de organisatie van het rondreizende festival Eten op Rolletjes.

Het festival doet in 2016 acht gemeenten aan in Nederland. Hilversum staat voor het eerst op de kaart van Eten op Rolletjes. Bewust hebben de organisatoren gekozen voor het Dudokpark. "Voor elke editie gaan we op zoek naar bijzondere plekken", zo melden Frans en Bob Nagel, die in 2014 de eerste editie van dit festival verzorgden in het Gelderse Ede.

"Het Dudokpark is perfect. Het is een prachtige locatie met veel historie en sfeer", meldt het duo.

Biologische poffertjes
Tientallen foodtrucks zijn drie dagen lang te vinden in het Dudokpark, naast het raadhuis. Het aanbod is gevarieerd: van authentieke Indische saté en Zuid-Afrikaans streetfood tot biologische poffertjes en luxe hotdogs. Eten op Rolletjes zegt verder dat deelnemers uit de buurt niet ontbreken op dit driedaagse foodfestival.

Theater
Naast veel eten is er tijdens Eten op Rolletjes ook aandacht voor muziek en theater. Bezoekers kunnen onder andere genieten van pop, soul, funk en jazz. Dat gebeurt op het podium of bij de Platenbus. In het park is ook ruimte gereserveerd voor straattheater. Kinderen kunnen aanschuiven in het poppentheater.

Openingstijden
Vrijdag kunnen de bezoekers langskomen tussen 15.30 en 23.00 uur. Op zaterdag zijn de keukens open van 12.00 tot 23.00. Het festival sluit zondag een uur eerder.

Uit de krant