Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Zes woonunits voor daklozen aan Loosdrechtseweg

Algemeen

HILVERSUM - De brieven van de gemeente hebben al op de deurmat gelegen van de omwonenden van de Loosdrechtseweg. Hilversum gaat op het terrein aan de rotonde Loosdrechtseweg Keerpunt Zuid, zes woonunits realiseren voor daklozen. Het gaat om een tijdelijke voorziening van vijf jaar, die daarna nog maximaal met eenzelfde termijn verlengd kan worden.

Meerdere locaties in Hilversum zijn afgestruind voor deze vorm van begeleid wonen. De plek op het gemeentelijk terrein, net achter drukkerij De Toekomst, is voor de gemeente de meest ideale plaats.

Prikkelarm
Volgens wethouder Eric van der Want is dit een 'prikkelarme omgeving' met rust en stabiliteit met weinig omwonenden en in Zuid is nog geen locatie voor begeleid wonen. Op Keerpunt-Zuid hoopt de gemeente dat de zes tot acht bewoners kunnen werken aan hun gezondheid en mentale gesteldheid.

Ervaring elders
De zes onderkomens komen te staan op een gebied van 30 meter bij 45 meter plus een entree. De ingang komt aan de Loosdrechtseweg. "De ervaring elders in Nederland en daarbuiten leert dat zij zich goed ontwikkelen en dat zij minder overlast veroorzaken. Het terrein is met bomen afgeschermd voor de directe omgeving en op afstand van woonbebouwing", is de nadere uitleg.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant