Afbeelding

Broertjes blijft bezorgd over ongeluk chloortrein

Algemeen

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes heeft zich vandaag in een gesprek met RTi Hilversum uitgelaten over chloortreinen die Hilversum doorkruisen. Hij wordt hier van tevoren over geïnformeerd en overweegt dan passende maatregelen te nemen. Zo meldt mediapartner RTV NH

Broertjes schreef deze week een brief aan de Tweede Kamer waarin hij pleit voor meer controle op de treinen die chloor door zijn gemeente transporteren. Hij deed dit in navolging van staatssecretaris Sharon Dijksma, die al eerder de Kamer een brief stuurde waarin ze vroeg om meer regulering. 

Chloortrein
"Dat wil ik ondersteunen", zegt Broertjes tijdens het gesprek dat woensdag op de Hilversumse zender wordt uitgezonden. "En ook de raad van Utrecht heeft zich er laatst over uitgesproken. Nou hebben zij echt een probleem dat die chloortreinen daar toenemen. In Hilversum niet, in onze regio niet. Maar ja, het is dus een probleem dat al jaren speelt." Over de reden van zijn zorg is de burgemeester duidelijk: "Een ongeluk. Nou is dat heel erg gereguleerd allemaal. Die trein rijdt heel rustig en er heeft al jaren geen chloortrein door Hilversum gereden. Maar ik geloof dat er in 2017 weer een chloortrein gepland staat."

"Het is de afspraak dat als er een chloortrein passeert, dat ik dat weet", vervolgt hij. De burgemeester geeft vervolgens aan dat hij bij het passeren van de trein overweegt maatregelen te nemen, zoals het paraat zetten van de brandweer en het informeren van burgers: "In dat geval zouden we dat proces op een goede manier op gang kunnen krijgen."

Uit de krant