Foto: Dirk-Jan Davids Blumink
Foto: Dirk-Jan Davids Blumink

Festival voor Nieuwsfotografie weer in museum

Cultureel

HILVERSUM - Het is nieuwsfotografie dat de klok slaat in Museum Hilversum. Tot en met morgen is de tentoonstelling van World Press Photo te bezichtigen en van maandag 6 februari tot en met zondag 12 februari is de culturele instelling het decor van de tweede editie van het Festival voor Nieuwsfotografie.

Gedurende het festival komen er diverse bekende mensen uit de mediawereld langs in het museum aan de Kerkbrink. Het festival gaat van start met een speciale editie van De Donkere Kamer. Dit is een livemagazine met naast de winnaars van de Zilveren Camera ook de beste vernieuwende fotojournalistieke productie van 2016.

Hoogleraar
Donderdag 9 februari is Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van het NRC, te gast. Samen met hoogleraar journalistiek Bart Brouwers gaat hij in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie.

Talkshows
Museumdirecteur Stef van Breugel is van mening dat dit festival thuishoort in Hilversum. Het is immers de mediastad van het land. "Dit jaar duurt het festival zeven dagen en kent een rijk programma met rondleidingen, lezingen, talkshows, films, workshops en nog veel meer", legt hij uit.

Clean
"Er is een avond over conflictfotografie, Hollandse iconische foto's en politiek fotograferen, maar ook een dag met workshops, de nieuwste fotoboeken en een gratis check en clean van jouw camera", luidt de verdere aanprijzing van Van Breugel. Het festival sluit met een filmdriedaagse in het filmtheater.

Het fotofestival is een samenwerking van Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum. De gemeente, Stadsfonds Hilversum en het ANP maken dit evenement mede mogelijk.

Uit de krant