Afbeelding
Foto: Norman Vervat

Gezocht: eigenaar voor stukje Hilversums erfgoed

Cultureel

HILVERSUM - Het beeld 'Wilde Ganzen' is in de aanbieding. De Hilversumse kunsthistoricus Norman Vervat en Frederik Haver Droeze uit Rotterdam zoeken een eigenaar en een locatie voor deze sculptuur, die tot een paar jaar terug een plek had op de Bergweg.

"We zijn op zoek naar een passende nieuwe bestemming voor een stukje Hilversums erfgoed", laat de Hilversummer weten. De metalen sculptuur staat al even niet meer in de buitenlucht. Jarenlang heeft 'Wilde Ganzen' gestaan voor het pand van de voormalige omroep IKON aan de Bergweg.

Container
Met het vertrek van de omroep uit het pand, halverwege 2013 trok zij in bij de EO, dreigde het kunstwerk vernietigd te worden. Het beeld was weggegooid. "Haver Droeze heeft het uit de container kunnen redden", weet Vervat.

Creatie
'Wilde Ganzen' is een creatie van de Rotterdamse kunstenaar Ger van Iersel, de schoonvader van Haver Droeze. In de jaren 60 heeft Van Iersel het beeld gemaakt. Na de reddingsactie ligt de sculptuur bij Haver Droeze thuis opgeslagen.

Kerkgebouw
Samen met Vervat is hij van mening dat dit stukje Hilversums erfgoed een mooie, nieuwe plek in de mediastad verdient. Hun voorkeur gaat uit naar een locatie waar het werk door veel mensen te bewonderen is, zoals een verzorgingshuis, kerkgebouw, het uitvaartcentrum of een van de gebouwen op het Mediapark.

Gratis
'Wilde Ganzen' is gratis over te nemen. Wel dient de nieuwe eigenaar zorg te dragen voor het onderhoud van het werk, dat 1,50 meter breed en 1,10 meter hoog is. Momenteel verkeert het beeld in goede staat. Wie interesse heeft in het sculptuur kan contact opnemen met Vervat. Hij is te bereiken via vervat2000@yahoo.com.

Uit de krant