Afbeelding
Foto: VVD Hilversum

Arno Scheepers nieuwe voorzitter STAH

Algemeen

HILVERSUM - Jacques van Rooijen heeft de voorzittershamer over kunnen dragen aan Arno Scheepers. Het voormalige VVD-raadslid is de nieuwe preses van de Stichting Atletiek Evenementen Hilversum (STAH).

De 35-jarige Scheepers is naast politiek betrokken ook een fervent hardloper. Zelf liep hij al vijf keer de Hilversum City Run. "Ik vind het een enorme eer om Jacques, die zo veel betekend heeft voor de City Run, op te mogen volgen", aldus de nieuwe voorzitter.

Scheepers ziet veel kansen voor de toekomst van het hardloopevenement van het Gooi. "De Cityrun is het grootste hardloopevenement in de regio zo stelt hij.

Hij vervolgt: "Het enthousiasme en de professionaliteit van de vele vrijwilligers en de organisatie hebben van dit hardloopevenement echt een begrip gemaakt. Ieder jaar trekt dit zo'n 10.000 lopers. Tegelijk zie je dat er veel concurrentie is tussen hardloopevenementen. Je kunt als loper elk weekend uit meerderde wedstrijden kiezen. Het is een mooie uitdaging te onderzoeken hoe we aantrekkelijk kunnen blijven en nog meer lopers naar Hilversum kunnen halen."

Van Rooijen, die na de laatste editie van het Hilversumse hardloopevenement de gemeentelijke erespeld ontving, was voorzitter van STAH sinds 2012. Maar hij was al sinds 2001 betrokken bij de organisatie. Sinds vorige week dinsdag heeft Scheepers de functie overgenomen.

Uit de krant