Liberalen willen de Gooische Brink aanpakken.
Liberalen willen de Gooische Brink aanpakken. Foto: Ingmar Meijer

VVD: 'Zorgen voor wind in de zeilen van de Gooische Brink'

Politie

HILVERSUM - Er is werk aan de winkel als het aankomt op de Gooische Brink. VVD Hilversum wil dat er maatregelen genomen worden zodat het winkelcentrum weer de wind in de zeilen krijgt. Dat laat fractievoorzitter Frits Vogel weten.

De voorman van de liberalen stelt voor om de doorgang bij Bakker Bart te verbeteren en het daarachter gelegen KPN-pand te gaan ontwikkelen. "Daarnaast moet er meer gebeuren op de Kerkbrink. Het verplaatsen van de bibliotheek daar naartoe zou bijvoorbeeld een prima zet kunnen zijn. De Kerkbrink en de Gooische Brink hebben een directe relatie met elkaar", aldus Vogel.

Aanleiding voor dit relaas is het sluiten van de modezaak van Dyanne Beekman. In haar kielzog vertrekken waarschijnlijk ook kledingketens H&M en New Yorker. Volgens Vogel heeft Beekman zich beklaagd over de beperkte zondagopenstelling. De VVD'er vindt dat ondernemers zelf mogen weten of zij op zondag wel of niet opengaan. Dat is nu nog niet zo. De zondagopenstelling wordt dan ook een item tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Uit de krant