Afbeelding

Hilversum scoort voldoende voor bestuur

Politiek

HILVERSUM - De bestuurskracht van de gemeente Hilversum is voldoende. Dat concludeert de provincie Noord-Holland na een rondgang langs alle gemeenten in het Gooi. 

"De gemeente Hilversum is ambitieus op diverse fronten: lokaal en (boven)regionaal. De gemeente is goed in staat om in ieder geval de lokale ambities gestalte te geven. De inwoners zijn tevreden over de dienstverlening van de gemeente. De woonlasten zijn van een gemiddeld niveau. Op regionaal niveau is de gemeente nog aan het zoeken naar de juiste positionering ten opzichte van de collega gemeenten. Aandachtspunt voor de gemeente is het in balans brengen van de ambities met het tempo waarin de ambtelijke organisatie deze kan uitvoeren", aldus de onderzoekers.

Van alle gemeenten in de regio (behalve de nieuwe gemeente Gooise Meren) is de afgelopen maanden de bestuurskracht gemeten. De toets vormt een onderdeel van een grotere discussie over de toekomst van de regio. Bijna alle gemeenten scoren een voldoende, behalve buurgemeente Wijdemeren. Van Weesp zijn nog geen onderzoeksresultaten bekend: zij laten een eigen onderzoek uitvoeren naar de bestuurskracht waarbij ook andere vragen worden gesteld over de positie van de gemeente. 

Uit de krant