RTI in Citybios
RTI in Citybios

RTi-voorzitter: 'Het voorbeeld voor lokale media worden'

Algemeen

HILVERSUM – Zijn missie is duidelijk. Arya Tariverdi wil werk maken van RTi Hilversum. De lat mag omhoog. De nieuwe voorzitter van het bestuur wil het schoolvoorbeeld worden van lokale media-instellingen. Dat hoort ook bij de mediastad van het land. Met innovatie, samenwerking en een betere zichtbaarheid van RTi wil de afgestudeerde filmregisseur de trap naar succes bewandelen.

Sinds 15 januari is hij de nieuwe voorzitter van het bestuur van RTi Hilversum. Tot nu toe hebben vooral strubbelingen met penningmeester Frans van Osch, waar Tariverdi geen uitspraken meer over doet, de publiciteit gehaald. Achter de schermen zijn inmiddels bergen werk verzet en richt de man met Italiaans en Perzisch bloed zich op een mooie klus, zoals hij dat zelf zegt. De preses wil samen met de organisatie RTi op de kaart zetten: een lokale omroep die zich in Hilversum weet te profileren op een innovatieve, eigentijdse en kwalitatief goede wijze. RTi moet de standaard worden voor lokale media-instellingen. "Wij willen het voorbeeld worden", klinkt het ambitieus.

Mediaplatform
Een van zijn wensen is om te gaan werken aan een mediaplatform in en rond Hilversum. De 35-jarige voorzitter van het RTi-bestuur denkt daarbij aan krachtenbundeling met andere lokale omroepen, kranten en nieuwswebsites. Dat zorgt voor een nieuwe en broodnodige dynamiek in het medialandschap. "Mijn visie is dat lokale omroepen niet langer verder kunnen op de traditionele manier. Je kunt niet meer op jouw eigen eilandje blijven zitten. Dan heb je een kortstondige toekomst. Je moet het anders aanpakken, innovatief te werk gaan. Het toverwoord daarin is samenwerking. Ik zie dat als het vermeervoudigen van de kwaliteit. Als je het goed aanpakt, dan creëer je een win-winsituatie en ga je ook echt met de tijd mee", vertelt Tariverdi.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant