Afbeelding
Foto: Ilona Hartensveld

Hilversums familiebedrijf Vandyck is hofleverancier: ‘Een kroon op het werk’

Bedrijven

HILVERSUM - Feest op het Keiplein woensdagmiddag. Daar ontving familiebedrijf Corn. van Dijk BV, wereldwijd bekend als het bed- en badmodemerk Vandyck, uit handen van de commissaris van de Koning Arthur van Dijk het predicaat ‘Hofleverancier’. 

De uitreiking vond plaats tijdens het honderdjarig jubileumfeest van het bedrijf op het Keiplein voor de Vandyck Experience Store in Hilversum, één van de veertig vestigingen van het bedrijf in Nederland. De burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top, was eveneens bij de festiviteiten aanwezig. 

Algemeen directeur Jacobine van Dijk laat weten dat het bedrijf door de overgrootvader van de huidige generatie in een karakteristiek pakhuis aan de Naarderstraat begon. “Een kroon op het werk én een eerbetoon aan alle generaties die sinds de oprichting in 1923 een bijdrage aan het succes van Vandyck hebben geleverd”, noemt zij het ontvangen van het predicaat.

Het Predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door koning Willem I en is één van de oudste onderscheidingen in Nederland. Het predicaat geeft bedrijven het recht om het koninklijk wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. “Het predicaat is een koninklijke waardering voor de betekenis van het Nederlandse bedrijf voor de samenleving, de regio, de sector en de manier van ondernemen”, aldus Van Dijk. 

De toekenning van het predicaat is een prerogatief van de koning. Er vindt een zeer strenge screening plaats. Om in aanmerking te komen moet een bedrijf ten minste honderd jaar oud zijn en de ontstaansgeschiedenis van de onderneming moet duidelijk zijn. Verder moet het bedrijf beschikken over een uitstekende reputatie en moeten de bestuurders van onbesproken gedrag zijn.

Uit de krant