Carola Doornbos en Jan Koetsier runnen allebei een fit20-studio in Hilversum.
Carola Doornbos en Jan Koetsier runnen allebei een fit20-studio in Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Advertorial

Fit worden en blijven in 20 minuten per week bij fit20 in Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Om gezond en fit te zijn en te blijven moet je toch wel minimaal twee keer per week naar de sportschool. Toch? Carola Doornbos en Jan Koetsier van fit20 schudden hun hoofd. Twintig minuten per week is genoeg. “Zo houd je meer tijd over voor andere leuke dingen.”

In september 2021 opende Carola haar studio aan de Lage Naarderweg 71b en sindsdien weten velen de weg naar fit20 te vinden. “Ik trainde zelf al jaren in Laren bij fit20 en heb nu mijn eigen studio. Toen ik kennismaakte met dit concept dacht ik precies hetzelfde wat iedereen denkt: Hoe kan dat nou? Hoe kun je met twintig minuten per week fit blijven? Maar het kan dus echt.” 

Jan, eigenaar van de fit20-studio aan Marathon 11 L, legt het uit. “De training is kort, maar intensief, verbetert je spierkracht en flexibiliteit. In onze studio’s staan zes apparaten en sporters voeren de oefening twee minuten zwaar en langzaam uit waardoor de spieren op een veilige manier intensief worden belast. Elke week wordt geprobeerd de spieren weer een beetje zwaarder te belasten.” 

En dat trainen kan in dagelijkse kleren? “Ja, de studio is aangenaam koel en omdat de oefeningen langzaam worden uitgevoerd zweet je niet. Leden worden altijd begeleid door een fit20-trainer in een schone en frisse studio waar niet meer dan twee mensen tegelijk kunnen trainen. Door de rust in onze studio kunnen mensen zich volledig focussen op de training, die altijd op een vast moment door een vaste trainer wordt gegeven.” 

Resultaten worden opgeslagen in een app en de trainer houdt goed in de gaten of de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. Jan: “Alleen dan bereik je het beste resultaat. Het is elke keer leuk om te horen hoe enthousiast de sporters zijn. Je valt namelijk niet per se veel af, echter, spieren ondersteunen de vetverbranding en al snel merk je dat je veel fitter bent en een betere conditie krijgt.” 

De fit20-training wordt gedaan door allerlei verschillende mensen met verschillende doelen. “Hardlopers en wielrenners vinden het prettig om naast hun duursport ook aan hun kracht te werken,” vertelt Carola, “en we zien dat steeds meer senioren de fit20-training volgen om ervoor te zorgen dat ze fit blijven.” 

Maar ook jonge meiden weten de weg te vinden. Carola: “Zij hebben geen zin om minimaal drie keer per week naar de sportschool te gaan. Ze hebben een druk leven en besparen door de fit20-training veel tijd.” Omdat de training intensief is, heeft het lichaam even nodig om te herstellen. Jan: “Maar ernaast lekker wandelen, zwemmen, fietsen of een andere sport is natuurlijk geen enkel probleem.”

Meer informatie: www.fit20.nl.

Uit de krant