Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversum hijst niet de Israëlische vlag: ‘We volgen met afschuw en medeleven de verschrikkelijke ontwikkelingen’

Maatschappelijk

HILVERSUM - In tegenstelling tot veel andere gemeenten en een aantal provincies zal Hilversum niet de Israëlische vlag hijsen, als blijk van medeleven met Israël.

Het college van burgemeester en wethouders realiseert zich dat de gemeente Hilversum geen rol te vervullen heeft in dit langdurige en ingewikkelde conflict en zal het middel van gemeentelijk vlagvertoon dan ook niet inzetten als teken van onze betrokkenheid, is de uitleg vanuit het raadhuis. 

Benadrukt wordt wel dat ‘ook in Hilversum’ met afschuw en medeleven de verschrikkelijke ontwikkelingen in Israël en de Gazastrook worden gevolgd. Burgemeester Gerhard van den Top: “We leven intens mee met de vele burgerslachtoffers, en het verlies, leed en de onzekerheid van zovelen.” 

De provincie Noord-Holland is een van de provincies waar maandag wel wordt gehesen. “Uit medeleven met de getroffenen van de terreuraanslagen in Israël en allen die rouwen en in angst verkeren over het lot van familie en geliefden.” 

Ook op het Binnenhof en Den Haag werd de vlag gehesen, net als in Amsterdam. In stadsgebied Weesp en ook in Gooise Meren wordt niet de vlag gehesen. “Wij zijn geschrokken van het geweld en spreken ons medeleven uit naar de nabestaanden van de slachtoffers”, aldus Gooise Meren in een verklaring. “Wij zullen hierbij stilstaan bij de eerstvolgende raadsvergadering. Deze vindt komende woensdag 11 oktober plaats. De huidige vlaggen op het plein voor het gemeentehuis blijven gehandhaafd.”

Uit de krant