Leerlingen in Soedan
Leerlingen in Soedan Foto: Unicef

Alberdingk Thijm Scholen helpt Unicef om Soedanese kinderen onderwijs te bieden

Mensen

HILVERSUM - Leerlingen van scholen van het Gooise Alberdingk Thijm Scholen gaan Soedanse kinderen helpen om ook onderwijs te kunnen volgen. Daarvoor is de onderwijsorganisatie, als eerste in Nederland, een zakelijk partnership gestart met Unicef. 

Met tablets die werken op zonne-energie - Soedan heeft gemiddeld tien zonuren per dag - kunnen kinderen in lastig te bereiken gebieden ook onderwijs volgen. “We zijn superblij met de bijdrage van Alberdingk Thijm Scholen”, aldus Joliene Heimgartner van Unicef Nederland. “Zonder hulp kan Unicef lang niet zoveel werk verzetten. Met de opbrengst kunnen we meer kinderen in Soedan naar school laten gaan.”

Alberdingk Thijm Scholen is de eerste onderwijsorganisatie in Nederland die een zakelijk partnership start met Unicef. De International School Hilversum heeft als eerst geld opgehaald: 488 euro. Dat deden zij door een Halloween dance en een baking sale te organiseren. 

Schaatsen
Ook de leerlingen van andere scholen zitten niet stil. In de komende maanden gaan leerlingen van Groot Goylant webshops opzetten waarvan de opbrengst naar Unicef gaat. Het St. Aloysius College gaat op 3 december schaatsen en de leerlingen laten zich dan sponsoren. Ook de opbrengst van de kaartverkoop van de kerstgala’s komt ten goede aan het goede doel. Laar & Berg en International School Laren gaan gezamenlijk een Valentijnsmarkt organiseren.

“Door ons aan Unicef te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft”, aldus Saskia Makker - Velthuis, bestuursvoorzitter Alberdingk Thijm Scholen. “Als scholengroep die International Mindedness en Creatieve Technologie als speerpunten heeft, vinden wij het belangrijk om ook impact te kunnen maken op plekken waar kinderen niet de onderwijsvoorzieningen hebben zoals wij die hier hebben. Wij dragen daar graag aan bij: leerlingen zetten zich in voor elkaar.’

Uit de krant