Ruud van Lieshout.
Ruud van Lieshout. Foto: Juliette van Lieshout

Bekende geluidstechnicus Ruud van Lieshout overleden: ‘Uniek en prachtig mens is heengegaan’

Mensen

HILVERSUM - De bekende Gooise geluidstechnicus Ruud van Lieshout is afgelopen week op 99-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn kinderen laten weten op Facebook. “Een uniek en prachtig mens is afgelopen zondag, 22 oktober, heengegaan.”

Van Lieshout werd geboren in ’s Hertogenbosch, ging voor radiowerk naar Indonesië, waarna hij een studio had in zijn geboorteplaats.
Vervolgens settelde hij zich met zijn gezin in Laren, voor zijn werkzaamheden in de Hilversumse geluidstudio’s van Phonogram. Hij was nauw betrokken bij de bouw van De Wisseloord Studio’s en tevens manager in de gloriejaren van deze legendarische Studio.

Tijdens zijn loopbaan werkte hij met vele artiesten, zoals Toots Thielemans, Ramses Shaffy, The Ramblers, The Blue Diamonds en de Dutch Swing College Band. Ook werkte Van Lieshout met Paul van Vliet en Wim Sonneveld, waarmee de Laarder bevriend raakte. Ook na zijn pensioen bleef Van Lieshout lang actief in het vak. In 2020 verscheen zijn boek ‘Band Loopt, backstage verhalen uit de platenstudio’.

Op Facebook schrijven zijn kinderen dat iedereen ervan was overtuigd dat hun vader de 100 jaar zou halen. Het mocht blijkbaar niet zo zijn. “Onze lieve paps is nu onder andere bij mama, die ons al lang geleden ontvallen is. Zijn werk was zijn lust en zijn leven. Hij heeft enorm veel geweldige artiesten met zoveel plezier en passie op de plaat en CD gezet. Wat een prachtig en vol leven had hij, daar was hij zich zeer van bewust.” 

Van Lieshout wordt door zijn kinderen omschreven als een icoon op zijn gebied, die ook volop genoot van het leven. “Na de laatste CD-opname in 2006 was hij druk met het schrijven van zijn boek en de vele lezingen en interviews die daaruit voort kwamen. Saai is het nooit geweest. Hij leeft voort in de muziek en zal nooit vergeten worden. We missen je lieve papa.”

De Gooi en Eembode sprak met Ruud van Lieshout in 2020. Lees het interview hier

Uit de krant