Afbeelding

Vooral fans van Davy Klaassen zijn aanwezig bij bewonersavond Cruyff Court

Algemeen

HILVERSUM - Kinderen staan maandag rond 19.30 uur netjes in de rij. Voor de kantine van HSV Wasmeer staat Davy Klaassen. Hij gaat op de ene na de andere foto met zijn fans, vooral jonge fans. De Ajacied komt niet zomaar langs bij zijn oude voetbalclub, hij is hier om te praten over zijn Cruyff Court.

In het najaar moet Hilversum het Davy Klaassen Cruyff Court rijker zijn. De inwoner van Hilversum werd in 2014 Talent van het Jaar van de Eredivisie. Daaraan gekoppeld zat de aanleg van een trapveldje. Meteen wist Klaassen dat hij dit in zijn eigen woonplaats wilde hebben. Zijn eerste idee was het Wegaplein. Dat bleek niet mogelijk, net zoals tientallen andere locaties, totdat het idee geopperd werd om het court aan te leggen bij Wasmeer, de vereniging die straks de nieuwe woonwijk Anna's Hoeve voor zich heeft. De voetballer, de gemeente Hilversum en de Cruyff Foundation waren blij.

Podium
Wethouder Floris Voorink liet kort zien tijdens een presentatie hoe het kunstgrasveld van 42 bij 28 meter er uit komt te zien, inclusief hoge hekken. Ivo Smit van de Cruyff Foundation vertelde meer over de filosofie van deze veldjes. Een Cruyff Court is meer dan een veldje waar op gevoetbald kan worden. Het moet een podium zijn voor de buurt en tegelijkertijd een sociaal veilige plaats voor iedereen. 

Oktober
Na de presentaties zetten Klaassen, Voorink en Smit hun handtekening op een groot bord. Daarmee hebben zij zich verbonden aan de realisatie van dit veldje. Diverse Hilversummers die bij deze bewonersavond aanwezig waren, volgden hun voorbeeld. De opening staat in oktober gepland. Dan is Klaassen opnieuw van de partij.

Uit de krant