Afbeelding

Theater Achterom neemt feestelijk afscheid

Algemeen

HILVERSUM - Nog een paar maanden en dan sluit Theater Achterom de deuren aan de Eemnesserweg. In treuren hebben ze geen zin. De laatste periode moet er juist een van een feestelijk afscheid worden.

Het korte, nieuwe seizoen wordt een vrolijke finale, zo merkt Theater Achterom op in een persbericht. Daar is de programmering ook helemaal op ingericht. Er staat veel cabaret op de agenda in september. Diverse voorstellingen, zoals die van Kasper van Kooten en Yentl en De Boer zijn al uitverkocht. Maar voor Schudden (vrijdag 18 september) en Henry van Loon (woensdag 30 september) zijn bijvoorbeeld nog wel kaarten te krijgen. Daarnaast is er nog muziektheater met Nina Simone en Louise Hensen (zaterdag 19 september) en jeugdtheater, dat verzorgd wordt door Lejo, Hands Up (zondag 27 september).

Altaar
"Per 1 januari moet Theater Achterom, vanwege het nieuwe gemeentelijke beleid, zijn deuren sluiten. Tot die tijd halen we alles uit de kast om bezoekers te bedanken en bijzondere voorstellingen te laten zien die na 1 januari niet meer in Hilversum te zien zullen zijn", luidt de uitleg. "Er is onder andere een gratis randprogrammering, acteurs praten na afloop met het publiek in onze foyer en herinneringen aan ruim 45 jaar Theater Achterom kunnen vereeuwigd worden op het Afscheids Altaar."

Uit de krant