Dominique Klemann (links) is een van de topvrouwen die schrijfster Annette Onrust interviewde voor haar boek.
Dominique Klemann (links) is een van de topvrouwen die schrijfster Annette Onrust interviewde voor haar boek. Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse Annette Onrust schrijft vrouwen in zeven stappen naar de top

Algemeen

Hilversum - Toen Joke Carlier van uitgeverij Thema het manuscript van Annette Onrust onder ogen kreeg, had ze er geen fiducie in. Een boek over vrouwen naar de top, tuttut, nounou. Ze vond het weinig hoopgevend. Het kan verkeren: afgelopen week overhandigde de Hilversumse schrijfster het eerste exemplaar van 'Topvrouw in 7 stappen' aan wethouder Nicolien van Vroonhoven.

Carlier zag in dat Onrust beschreef hoe de top voor iedere vrouw bereikbaar is. "Ik dacht: eigenlijk is het best een aantrekkelijk boek. Het zwengelt de tuttut-nounou-discussie over vrouwen aan de top aan. Prima om die op gang te krijgen," vindt de uitgever.

Onrust is blij met de opkomst in Libris Boekhandel Voorhoeve. Familie en vrienden zijn gekomen om de presentatie van haar boek bij te wonen. Ze schreef het om vrouwen te inspireren hun ambitie te verwezenlijken. Waarom halen veel vrouwen de top niet? Omdat ze zich te veel aanpassen aan rolmodellen en dat zijn doorgaans mannen. Ze vervreemden daardoor van zichzelf, weet Onrust.

Ook hebben veel dames last van het Calimero-effect. "Ze maken zich veel te klein, denken dat anderen veel capabeler zijn. En vrouwen zijn te perfectionistisch."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant