Video

Zaher en Arabi zien ondernemersdroom uitkomen

  Bedrijven

HILVERSUM - Nog twee dagen en dan openen Zaher en Arabi het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland. De twee voormalige Syrische oorlogsvluchtelingen gooien donderdag de deuren open van 'Royal Food Hilversum' aan de Groest 50. Dan komt hun ondernemersdroom uit.

De twee zijn inmiddels al ruim drie jaar in Nederland. Eind november kwamen de jonge ondernemers hier naartoe. Het duo is gevlucht uit het oorlogsgebied in Syrië. Inmiddels zijn ze goed ingeburgerd en kunnen zij de stap zetten naar een nieuw maatschappelijk leven. De start van hun restaurant trekt de heren uit de bijstand. 

Met een 'duurzame' menukaart is 'Royal Food Hilversum' het eerste EKO-gecertificeerde döner/kiprestaurant van Nederland. De kaart biedt uitsluitend gerechten volgens het zilveren EKO-keurmerk. Dat zijn gerechten met minimaal 50 procent biologische ingrediënten. Het restaurant draagt hiermee bij aan een beter leefmilieu en een gezonder eetpatroon in Nederland. 

Keurmerk
Project Inspiratie Programma (PIP) begeleidt dit project. Dat doet zij in samenwerking met de gemeente Hilversum en Leeuwarden, Humanitas, het EKO-keurmerk, Triodos en nog een aantal zakelijke samenwerkingspartners. 

Proactief
Theo Huizing van Lomax is de projectleider. Hij zag dat er veel animo was binnen de groep statushouders in Groningen voor het MKB-ondernemerschap. "PIP helpt daarbij proactief met een keur aan professionals", meldt Huizing.

Statushouders
Hij vervolgt: "Hierdoor zijn de financiële risico's kleiner en worden er meer kansen benut. PIP inspireert en begeleidt allereerst statushouders. Maar ook andere, moeilijk financierbare MKB-ers, kunnen begeleid worden bij het starten van een eigen bedrijf, of het overnemen van een bestaand bedrijf."

Opening
Burgemeester Pieter Broertjes heeft al kennis gemaakt met Zaher en Arabi. Hij ontving ze op zijn werkkamer in het raadhuis. Donderdag opent de burgervader 'Royal Food Hilversum'. Dat gebeurt rond 16.30 uur.


foto Gemeente Hilversum


10 reacties
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten