Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tijdelijke locatie Paulusschool staat op zijn plek op speelplein langs Neuweg. Verhuizing na de herfstvakantie

Buurt & Wijk

HILVERSUM - Omwonenden van het Neuwegplein staan allesbehalve te juichen, maar de tijdelijke locatie van de Paulusschool staat inmiddels toch echt op zijn plek. Leerlingen van de Hilversumse basisschool krijgen hier het komende anderhalf jaar les, vanwege de sloop van hun huidige onderkomen en de bouw van de nieuwe school.

De sloop van het schoolgebouw én het ernaast gelegen (in 2017 afgebrande) Wijkcentrum de Lelie zal binnenkort plaatsvinden. Daarna start de bouw van de nieuwe multifunctionele locatie op de plek tussen de Irisstraat en Leliestraat. In dat nieuwe complex komen naast de school en het wijkcentrum, ook een kinderopvang (Bink), Jeugd & Gezin en een jongerencentrum. Afgelopen week gaf de gemeenteraad definitief groen licht voor de bouw van het pakweg 12 miljoen euro kostende gebouw. 

Die bouw moet begin volgend jaar starten en eind volgend jaar zijn afgerond. In de tussentijd moeten de pakweg honderd leerlingen van de Paulusschool elders les krijgen. Die tijdelijke locatie, een gebouw van 900 vierkante meter met twee bouwlagen, staat nu op het plein langs de Neuweg. De voorbije weken zijn de voorbereidende werkzaamheden verricht en deze week zijn de units op hun plek gehesen. Na de herfstvakantie krijgen de leerlingen les op het plein langs de Neuweg.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Hoewel de gemeente bij de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie geen problemen verwacht en de bouw al eind volgend jaar is afgerond, hebben omwonenden van het Neuwegplein minder vertrouwen. De manier waarop zij zijn geïnformeerd over die tijdelijke locatie baart hen dusdanig veel zorgen over de komende periode. Zij vrezen bovendien verkeers- en parkeeroverlast door de komst van de tijdelijke schoollocatie en ook meer lawaai. Bovendien is het Neuwegplein zo’n beetje het enige schoolplein in de omgeving.

Ondanks de bezwaren heeft de gemeente de realisatie van het tijdelijke schoolgebouw doorgezet. Een andere optie was er simpelweg niet, was de mededeling. Daarbij werd aangegeven dat leerlingen zo veel mogelijk op de fiets of lopend naar school worden gebracht en de leerkrachten hun auto parkeren op de plek waar het oude schoolgebouw stond/het nieuwe gebouw komt.  

Uit de krant