De betreffende flat.
De betreffende flat. Foto: HilversumsNieuws.

Burgemeester sluit portiekwoning omstreden vlogger in Hilversum-Noord na explosie

Politie & Justitie

HILVERSUM - De explosie van afgelopen weekend bij een portiekflat aan de De Kupstraat heeft geleid tot de tijdelijke sluiting van de betrokken woning. Burgemeester Gerhard van den Top heeft deze beslissing genomen op basis van de ernstige verstoring van de openbare orde.

In de nacht van 4 op 5 mei 2024 vond rond 1:30 uur een explosie plaats bij de woning in de portiekflat. De politie, die kort na de explosie drie verdachten heeft aangehouden, onderzoekt nog steeds de volledige omstandigheden en motieven achter deze daad. Het incident heeft volgens de gemeente Hilversum niet alleen materiële schade aan de woning veroorzaakt, maar heeft ook de veiligheidsgevoelens van omwonenden aangetast.

De burgemeester acht het daarom noodzakelijk om de woning te sluiten, om de openbare orde te herstellen en verdere incidenten te voorkomen. Gedurende de sluitingsperiode is de woning, waar de omstreden vlogger Youness Ouaali woonachtig is, voor niemand toegankelijk. Dit zou moeten bijdragen aan het verminderen van het risico op herhaling van geweld.

Burgemeester Van den Top geeft aan dat deze tijdelijke sluiting een ‘noodzakelijke stap’ is om het gevoel van rust en veiligheid in de buurt te herstellen. “We nemen deze periode serieus om ervoor te zorgen dat alle aspecten van het incident grondig worden onderzocht en we passende vervolgacties kunnen ondernemen. Mijn prioriteit is de veiligheid van al onze inwoners, en deze maatregel draagt bij aan een omgeving waar iedereen zich veilig en beschermd kan voelen.”

Bewoners die vragen of zorgen hebben naar aanleiding van dit incident kunnen contact opnemen met de gemeente via veilig@hilversum.nl

Uit de krant