T-Mobile wil 4G-antennes neerzetten op dak van de kerk aan de Bosdrift.
T-Mobile wil 4G-antennes neerzetten op dak van de kerk aan de Bosdrift. Foto: Bastiaan Miché

Gezondheidsrisico's spelen geen rol bij vergunningaanvraag voor antennes

Politiek

HILVERSUM - Bij een vergunningaanvraag voor de plaatsing van telecomantennes spelen eventuele gezondheidsrisico's geen enkele rol. Dat is het antwoord van Eric van der Want, vervangend wethouder Ruimtelijke Ordening, Vergunningverlening en Handhaving, aan het adres van de SP.

De oppositiepartij was vorige week in de pen geklommen. In de brief van SP-raadslid Pierre van Rooden kaartten de socialisten de plaatsing van 4G-antennes aan op de Clemenskerk. T-Mobile wil nu echt zendmasten neerzetten op het dak van het rijksmonument. De mogelijke gezondheidseffecten op de scholieren van de Paulusschool en de buurtbewoners is een van de redenen waarom de SP tegen deze plaatsing is.

Maar deze effecten blijken helemaal niet mee te spelen in de procedure, zo heeft Van der Want in zijn reactie geschreven. "Mogelijke gezondheidsrisico's door antennes zijn geen onderdeel van de toetsing Omgevingsvergunning. Een vergunning kan hierop dan ook niet geweigerd worden, ongeacht een reguliere of uitgebreide procedure", meldt de vervanger van Floris Voorink, die vakantie heeft.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant