Foto: Bastiaan Miché

Warm beachtoernooi in Loosdrecht 'prachtige happening'

  Sport

LOOSDRECHT - Een begrip binnen de Gooise volleybalwereld. Het jaarlijkse beachtoernooi voor sporthal Eikenrode. Maar liefst 92 teams, en daarmee zo'n 400 beachbadmintonners en -volleyballers, wisten er vrijdag en zaterdag een prachtig spektakel van te maken.

Dit Schakelbeachtoernooi vond alweer voor de 33ste keer in de buitenlucht plaats en voor de 18de keer op zo'n 200 kuub parelwit strandzand. "Fantastisch weer, een geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen, topsponsoring, klasse-catering en LoVoC-organisatie, maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening", kijkt mede-organisator Wim Bekenkamp terug.

Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken 'uitvechten' in dit Loosdrechtse zand.

Bij het badminton bleek het team van Ram Bam Bots Kledder het sterkste. In de recreatieklasse legde het team van The Fanatics verrassend beslag op de eerste plaats. 

Wethouder Sandra van Rijkom van sport kon onder veel enthousiasme op zaterdag de twee nieuwe winnaars bij de beachvolleybal huldigen. In de wedstrijdklasse namen twee winnaars uit voorgaande jaren het tegen elkaar op. Uiteindelijk bleek het ervaren Bakkerij Mur te sterk voor Wim's Wagen. In de recreatieklasse wisten de finalisten De Survivors en de Bolleyvallers er een mooi potje van te maken waarbij uiteindelijk het laatstgenoemde team de beker van de wethouder in ontvangst mocht nemen.


2 reacties
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten