Souvenir helpt bewoners met het vinden van de juiste rollator.
Souvenir helpt bewoners met het vinden van de juiste rollator.

Hilverzorg wint met idee rollatorherkenning

Zorg

HILVERSUM - Verpleeghuis Hilverzorg heeft met hun idee voor het makkelijk herkennen van rollators een 3D-printer gewonnen. Met het idee moeten bewoners makkelijker hun rollator terug kunnen vinden.

"Als je het kunt bedenken, kun je het printen," zeg Stefanie Buytaert van Dremel. De fabrikant had de wedstrijd uitgeschreven. De oproep leverde op Facebook ruim 300 reacties op en een keur aan interessante ideeën: van verlovingsring, tot hoorn voor een paard waarmee een eenhoorn fotoshoot werd gedaan. Van de vervanging van een kapot onderdeel tot een levensgrote Johny Depp. Stefanie Buytaert: "We hebben Hilverzorg als winnaar gekozen omdat hun idee ontzettend sympathiek is én goed doordacht. We denken dat ze veel plezier van de 3D-printer zullen hebben."

Drie medewerkers van verpleeghuis Hilverzorg kwamen met een briljant idee om hun bewoners te helpen. Ze bedachten een 'rollatorherkenningssysteem'. Lene Kleuver, die het idee inzond: "Het is soms zoeken naar de juiste rollator voor onze bewoners. Vaak staan er meerdere bij elkaar en het geheugen werkt ook niet altijd even goed mee. Daarom vonden wij het een goed idee om de favoriete objecten van bewoners in miniatuur te printen en aan de rollator te bevestigen. De rollator geeft zo nóg meer houvast. Daarnaast is zo'n object ook nog eens een leuk gespreksonderwerp. Wat heb jij aan je rollator hangen en wat betekent het voor je?"

Er zijn ondertussen een tweetal miniaturen uitgeprint: een theepotje voor een dame die een fervent verzamelaar is en een Indisch huisje dat op een schilderij prijkt bij een van de bewoners.

Uit de krant