Afbeelding
Foto's: Gemeente Hilversum

Hilversum heeft nieuwe kindergemeenteraad met Marij als nieuwe kinderburgemeester

Politiek

HILVERSUM - Twintig kinderen van elf scholen vormen samen de nieuwe kindergemeenteraad van Hilversum. Zij kozen Marij Uttien van de Hilversumse Schoolvereniging (HSV) tot hun nieuwe kinderenburgemeester.

Gijs Hogenbirk van OBS Elckerlyck eindigde als tweede en is daarmee de loco-kinderburgemeester. In de raadzaal installeerden waarnemend burgemeester Charlie Aptroot en oud-kinderburgemeester Lise van der Ploeg installeerden de nieuwe kinderburgemeester en de kindergemeenteraad 2021-2022.

Spannend was het wel. Naambordjes die klaar staan in de raadzaal van Hilversum en een microfoon voor je neus. De bijeenkomst startte met de verkiezing voor kinderburgemeester van Hilversum. Zeventien van de twintig kinderen deden hieraan mee, in de vorm van een pitch van één minuut. Alle kinderen brachten voor iedere pitch hun stem uit. 

Marij was de onbetwiste winnaar, zij mag zich het komende schooljaar kinderburgemeester van Hilversum noemen, met Gijs als loco-kinderburgemeester. De eerste officiële actie volgt al direct: samen met burgemeester Aptroot installeert Marij de leden van de kindergemeenteraad. 

De namen: Madeleine van de Paulusschool, Lise en Levi van de Avonturijn, Veerle en Quint van de Wilge, Josephine en Juliette van de Fabritiusschool, Elouisa van de Wilhelminaschool, Minke en Marij van de HSV, Joep en Mathijs van de Violenschool, Stein en Gijs van de Elckerlyck, Ruben en Joëlle van De Wegwijzer, Ole en Simon van de Montessorischool-Centrum, Stan en Loekie van de Lorentzschool.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Lise droeg de kinder-ambtsketen over aan haar opvolgster (foto hierboven). Zij begeleidde de verkiezing voor de nieuwe kinderburgemeester. Lise: “Ik weet nog precies hoe spannend ik het vond, twee jaar geleden! Het is erg leuk om nu de nieuwe kinderburgemeester een beetje te mogen helpen, met tips en adviezen!” 

Na de zomer gaat de kindergemeenteraad aan de slag met onder andere een eigen plan, waar de leden een eigen budget voor krijgen. Tijdens de pitches vlogen de ideeën al over tafel, dat komt wel goed. 


Uit de krant