Mark Verheijen.
Mark Verheijen. Foto: Provincie Noord-Holland

Mark Verheijen nieuwe waarnemend burgemeester van Wijdemeren

Politiek

WIJDEMEREN - Voormalig Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) is met ingang van 1 april de nieuwe waarnemend burgemeester van Wijdemeren. Hij volgt daarmee de huidige waarnemend burgemeester Charlie Aptroot op, die eerder aangaf per 31 maart te stoppen.

Verheijen zal burgemeester Crys Larson vervangen, die op medisch advies haar taken per september 2023 heeft moeten neerleggen. 

Verheijen (1976) was in 2023 waarnemend burgemeester in de gemeente Etten-Leur. Vanaf 2015 tot heden werkte hij als zelfstandig (bestuurs-)adviseur voor verschillende bedrijven, brancheorganisaties en overheden. 

Van 2012 tot 2015 was hij voor de VVD lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en van 2011 tot 2012 gedeputeerde van de provincie Limburg. Van 2006 tot 2011 was hij wethouder van de gemeente Venlo. 

Op dit moment is Verheijen lid van de stuurgroep Nationaal Programma Verduurzaming Industrie (NPVI). Verheijen heeft geschiedenis en filosofie gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en woont in Amsterdam.

Uit de krant