Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eredivisiefinales tafeltennis in Hilversum op Hemelvaartsdag

Sport

HILVERSUM - Tafeltenniscentrum Hilversum aan de Vaartweg is komende donderdag - Hemelvaartsdag - het decor van de Eredivisiefinales voorjaar 2024 en de finale van het jeugdkampioensgroep. Publiek is welkom. De toegang is gratis.

Bij de mannen zal de strijd, net als in het najaar van 2023, gaan tussen Estillon Maashorst uit Uden en De Boer Taverzo uit Zoetermeer. Mocht De Boer Taverzo de finale winnen, dan volgt op vrijdag 10 mei een allesbeslissende wedstrijd om de landstitel. Bij winst voor Estillon Maashorst mag de club uit Uden zich voor het eerst in de geschiedenis algeheel landskampioen noemen.

Ook bij de vrouwen een herhaling van de finale in het najaar 2023. Dozy Den Helder/Noordkop, dat al negen keer de landstitel won, wist zich met een 4-0 overwinning op FysiqVision/SKF in de halve finale play-off te plaatsen voor de eindstrijd in Hilversum. De andere finaleplaats is voor regerend en tweevoudig landskampioen VTV uit Nieuwegein. Tegen het Leidse Scylla wisten zij de halve finale met een 4-0 te winnen. Als VTV de finale wint, pakt deze ploeg voor de derde keer op rij de landstitel. Bij winst voor Dozy Den Helder/Noordkop volgt op 18 mei een beslissingswedstrijd.

De strijd om de landstitel bij de jeugd gaat tussen het combinatieteam Rijnsoever/Scylla en Avanti. De finale jeugd start om 11.30 uur in zaal 2. Op datzelfde tijdstip start in de hoofdzaal de finale voor de vrouwen. Om 15.30 uur zijn de mannen aan de beurt. Locatie is TTV Hilversum aan de Vaartweg 52. 

Uit de krant