Afbeelding

Hilversumse woningmarkt krabbelt verder op

Algemeen

HILVERSUM - Deze week verschenen de nieuwe kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met als conclusie dat de woningmarkt blijft opkrabbelen. De trend zet zich door. Wat is het verhaal achter de cijfers? Een drietal makelaarskantoren aan het woord in HilversumsNieuws.

"Het gaat onverminderd goed met de huizenmarkt", zo stelt makelaar Ward Roozenburg, tevens voorzitter van NVM 't Gooi. "We hebben weer positieve cijfers. Het herstel blijft zich doorzetten. Cruciaal is het volgende kwartaal, omdat we dat kunnen vergelijken met het laatste kwartaal van 2013 toen er echt sprake was dat de markt aan het opveren was. Nu vergelijk je nog met periodes waarin het crisis was."

Alles zit in de lift, merkt Roozenburg op: qua prijs, het aantal transacties en de dalende verkooptijd. Volgens de Gooise NVM-voorzitter hebben mensen het idee en het gevoel dat ze nu moeten instappen om een woning te kopen, juist omdat de markt weer aantrekt. Opvallend is dat veel mensen uit Amsterdam en Utrecht naar het Gooi komen. "Er is een behoorlijke trek vanuit de grote steden. De woningmarkt in Amsterdam is enorm aangetrokken en daar profiteren wij hier ook van. Die kopers stappen in tussen de 300.000 en 600.000 euro, maar ik moet zeggen dat het over de hele linie goed gaat", aldus de makelaar van kantoor Van Vulpen en Roozenburg.

Lees verder in het HilversumsNieuws

Uit de krant