Afbeelding

Jongeren zoeken de stilte op bij Casella

Algemeen

HILVERSUM - Aan de rand van Hilversum is de religieuze geloofsgemeenschap Casella de plek van rust. Zodra je als bezoeker de Soestdijkerstraatweg afslaat en terechtkomt in het gebied van het Goois Natuurreservaat begeef je jezelf in een andere wereld. Daar is tegenwoordig plek voor jongeren die op zoek gaan naar stilte en ontmoeting. Sinds donderdag kan dat ook in het gebedsbos.

Aan zuster Marie Louise Hébrard de eer om het bos officieel te openen. Kundig knipt zij het groene lint door. Daarmee is het gebedsbos geopend en beschikt Casella over deze zo gewenste voorziening. Bij de opening van het complex op de Monnikenberg in oktober 2013 was de geldvoorraad op. Nieuwe fondsen moesten worden geworven en een goed plan moest gemaakt. Vijftien maanden later is het gebedsbos er dan toch. "Een droom die uitkomt", zegt zuster Marie Madeleine Maas bij de opening.

Het gebedsbos telt negen bordjes met daarop oneliners of wat langere teksten van Augustinus, de inspiratiebron voor deze religieuze geloofsgemeenschap in Hilversum. Voor ieder bordje is een houten zitje neergezet. "Daar kun je heerlijk wegmijmeren", meldt een van de kloosterzusters. Zo'n 20 mensen zijn donderdag 22 januari aanwezig bij dit officiële moment. Het is koud. De wind snijdt in het gezicht, het gevoel in de vingers is snel weg en de blosjes op de wangen zijn vuurrood. Maar het programma gaat door als gepland.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant