Afbeelding

De noodzaak van nieuw wielerparcours voor De Adelaar

Algemeen

HILVERSUM - Een wielerclub zonder eigen parcours is als een voetbalvereniging zonder veld. Die situatie is nu wel ontstaan bij de Gooise Wielerclub De Adelaar. Daarmee komt het voortbestaan van de enige wielerclub in 't Gooi in het geding. Het onheil is af te wenden, want de Hilversummers hebben een locatie in hun huidige achtertuin op het oog waar zij een parcours willen aanleggen.

Problemen met de faciliteiten heeft de wielerclub nooit gehad. In het verleden had De Adelaar alles wat haar wielerhartje begeerde op Anna's Hoeve. Daar moest de vereniging vijftien jaar geleden vertrekken in verband met de vervuilde grond. De club verhuisde naar het Kininelaantje. Daar beschikt zij over een crossparcours en in Bussum konden de wielrenners terecht op het MOB-complex, waar de trainingsrondjes gereden konden worden. Maar van dit voormalige terrein van Defensie kan de club geen gebruik meer maken in verband met de komst van nieuwbouwwoningen.

Veilig
Dat leidt tot een acuut problemen, zo stellen Nico Bakker en Jos Kamer van De Adelaar. Het is verre van ideaal om op woensdag de trainingsrondjes nu op een niet al te groot bedrijventerrein in Almere te rijden. Zeker voor de jeugd en hun ouders is dat een flinke opgave. "Wij vrezen dat zij er dan voor gaan kiezen hun rondjes ergens anders te fietsen", meldt Bakker. "Daarnaast is dit voor de leden ook geen veilig rondje."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant