Afbeelding

Ridderspoor: boek over iedere bewoner geschreven

Algemeen

HILVERSUM - Het is feest in woonzorginstelling Ridderspoor van de King Arthur Groep. De begeleiders van dit huis, waar mensen met dementie kleinschalig wonen, hebben het project Levenswerken opgezet waarbij over (iedere) bewoner een boek geschreven is en dat nu werd nu gepresenteerd.

Bij binnenkomst ziet Ridderspoor er al aangenaam uit met mooi gerestaureerde 'oude' meubels, afkomstig van het voormalige project Tweede Leven. In de woonkamer speelt een pianist en zingen alle aanwezigen uit volle borst met de liederen mee. Marjolijn Slingerland, HR-manager, vrijwilligers- en stagecoördinator en -projecten, loopt naar een wat rustiger zaal waar allerlei kunstwerken hangen.

"Dit is de hobbyruimte", verklaart ze. Enthousiast vertelt ze over het project Levenswerken. "Met dementerende ouderen is het leuk om terug in de tijd te gaan. Afhankelijk van hoe zwaar de dementie is is het kortetermijngeheugen niet zo goed, maar het langetermijngeheugen wel. In principe zou je heel ver in de tijd terug kunnen. En dan komen de verhalen naar boven!"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant