Bianca Verweij: 'Er is sprake van loondumping'
Bianca Verweij: 'Er is sprake van loondumping'

SP Hilversum: 'Plan Huishoudelijke Hulp Toelage van de regio deugt niet'

Algemeen

HILVERSUM - De sociaaldomeinwethouders uit regio Gooi en Vechtstreek bespreken morgen het plan van aanpak Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Als het aan de SP Hilversum ligt, gaan zij snel terug naar de tekentafel omdat dit plan niet deugt.

De Hilversumse SP-fractie heeft een brief geschreven aan de Gooise wethouders waarin zij haar zorgen en bezwaren uit. Eén van de grootste bezwaren is dat ontslagen zorgpersoneel kan terugkeren, maar betaald krijgt uit de schoonmaak-cao. "Ze gaan hetzelfde werk doen, maar krijgen minder betaald. Dat is loondumping", aldus fractievoorzitter Bianca Verweij. De partij pleit er dan ook voor dat deze medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen-cao komen. "Zo start de regio een gesubsidieerd schoonmaakbedrijf."

Signalering
Andere bezwaar is het verdwijnen van de signaleringsfunctie in de thuiszorg. "Daar zijn regionaal afspraken over gemaakt. Die functie is heel belangrijk", meldt Verweij. Het aannemen van personeel dat uit de Participatiewet komt en dus helemaal niet opgeleid hoeft te zijn om zorg te verlenen is eveneens een punt van zorg. De SP roept de regio op om terug te gaan aan de onderhandelingstafel met de vakbond en gemeenten en er niet vandaag, zoals gepland, al een klap op te geven.

Meer hierover donderdag in HilversumsNieuws

Uit de krant