Afbeelding

Van Vroonhoven onderschrijft gedachte Leegstandsboek van SP

Algemeen

HILVERSUM - Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok (Wonen en Grondzaken) onderschrijft en begrijpt de gedachte van het Leegstandsboek dat de woonwerkgroep van de SP haar overhandigd heeft. "Creatief denken is goed, daar sta ik achter", laat zij weten.

De woonwerkgroep van de SP Hilversum presenteerde vorige week het Leegstandsboek aan de CDA-wethouder. Dit werk is bedoeld om de gemeente en wethouder te inspireren en aan te zetten om tot meer actie te komen als het gaat om leegstaande bedrijfspanden. Wat de SP betreft kan daar veel creatiever mee worden omgegaan. Gebouwen staan nu lang leeg, terwijl de roep om vooral betaalbare woningen groot is in Hilversum en omstreken. Op dat terrein ziet de partij kansen.

Art-designhotel
In het Leegstandsboek heeft de SP 21 locaties uitgelicht die prima in aanmerking komen voor een transformatie of herbestemming. Maak van het Dresselhuyspaviljoen in het Loosdrechtse Bos een kleinschalig welnesscentrum, turn het kantoorpand aan de Heuvellaan 50 om in seniorenwoningen, verander de oude fabriek aan de Ampèrestraaat 10 in een art-designhotel, het kantoorpand aan de Steijnlaan 16 kan geschikt zijn voor een woongroep voor alleenstaanden of vestig een scholencentrum in het gebouw aan de Oscar Romerostraat 15-19. Het zijn vijf van de in totaal 21 voorbeelden die wat de SP betreft in aanmerking komen voor herbestemming of transformatie. 

Van Vroonhoven zegt dat er kansen liggen voor transformatie. De woonmarkt trekt aan en Hilversum is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen. "Het is niet het enige waar we vanuit wonen naar kijken", aldus Van Vroonhoven.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant