Afbeelding

Wiki Takes Dudok strijkt neer in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, gaat in september weer van start. Wikimedia Nederland zet deze maand de architect en stedenbouwkundige Willem Dudok (1884-1974) in de schijnwerpers.

In samenwerking met Museum Hilversum en het Dudok Architectuur Centrum wordt zaterdag 19 september de fotografieworkshop 'Wiki Takes Dudok' georganiseerd. Deelnemers gaan onder leiding van de professionele fotograaf Hans Peter Föllmi aan de slag om Dudok-monumenten in Hilversum op de gevoelige plaat vast te leggen. Duizenden deelnemers zullen in de maand september foto's van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons, Wikipedia's database voor foto's. Daarmee zijn deze foto's vrij beschikbaar voor iedereen.

Professionele tips
Wiki Takes Dudok vindt plaats in het Dudok Architectuur Centrum, in de kelder van het raadhuis. Hans Peter Föllmi bespreekt foto's van Dudok-monumenten. Daarna kunnen deelnemers het door Dudok ontworpen raadhuis fotograferen of Dudok-monumenten in de omgeving vastleggen. Föllmi geeft hierbij professionele tips. Na afloop kunnen deelnemers hun foto's direct uploaden naar Wikimedia Commons.  

Landelijke wedstrijd
Ook deelnemers aan de workshop Wiki Takes Dudok maken kans op een prijs voor de beste Dudok-foto. Bovendien doen foto's van Dudok-monumenten die in de maand september via het Wiki Loves Monuments-wedstrijdformulier worden geüpload automatisch mee in de landelijke wedstrijd. De prijsuitreiking van Wiki Takes Dudok en Wiki Loves Monuments vindt plaats op 28 november.

Uit de krant