Afbeelding

Bethlehemkerk en wijk meer naar elkaar toe brengen

Algemeen

HILVERSUM - Een oude ziel in een nieuw lichaam. Zo omschrijft de gemeenschap van de Bethlehemkerk hun onderkomen nu. De kerk aan de Loosdrechtseweg heeft binnen een fikse opknapbeurt gehad. Deze metamorfose biedt veel mogelijkheden. Het pand is nu multifunctioneel en daarmee hoopt de kerk veel meer een spil in Hilversum-Zuid te worden. Zaterdag was de heropening en tevens het startmoment van de nieuwe koers.

"We willen wijk en kerk dichter bij elkaar brengen", legt voorzitter van de Kerkenraad van Wijkgemeenten Bethlehemkerk, Paul-Dirk van Buuren, uit. Het kerkgebouw is veel meer dan de plek waar op zondag een dienst plaatsvindt. Met meer multifunctionele ruimtes heeft de Bethlehemkerk nu ook meer te bieden. In burgerinitiatief Heikracht, dat actief is in dezelfde buurt, hoopt Van Buuren een goede partner te hebben. "Wij hopen op intensivering met hen. Dat de kerk een soort thuishonk wordt."

Inkomsten
Buiten is er niet veel te zien van de klus die ruim vijf maanden heeft geduurd. Aan de kant van de Melis Stokelaan is enkel goed waarneembaar dat Marjoleins Dance Studio haar intrek heeft genomen in het pand dat in 1963 in gebruik is genomen. Dat betekent minder vierkante meters voor de kerk, die deze ruimte verhuurt en daarmee inkomsten genereert. Het kerkgebouw was te groot geworden, zo geeft Van Buuren aan. "Er zit dus ook een financieel argument aan vast." Daarnaast was de Bethlehemkerk ook toe aan modernisering.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant