Afbeelding

Dudok Wonen draagt steentje bij aan huisvesting van statushouders

Algemeen

HILVERSUM – Woningcorporatie Dudok Wonen helpt een handje met de huisvesting van statushouders. In Hilversum, Bussum en Naarden koopt zij in deze gemeenten vijf huizen voor deze doelgroep. Daarmee zegt de corporatie een "bescheiden steentje bij te willen dragen aan de huisvesting van asielzoekers met een verblijfsvergunning".

"Hierdoor worden de statushouders verspreid opgenomen in de gemeenten en gaan er geen huizen verloren voor andere woningzoekenden in het sociale huursegment", deelt Dudok Wonen mee in het persbericht.

Start
De woningcorporatie zegt dit aanbod te kunnen doen omdat er dit jaar investeringsruimte is vrijgekomen. Enkele bouwprojecten hebben vertraging opgelopen. Dat biedt nu de kans geld te besteden in de huisvesting van toetreders op de woningmarkt en daarmee en start te kunnen geven aan starters. De vertraagde woningbouwprojecten worden de komende jaren alsnog opgeleverd. Woningen binnen die projecten verhuurt de corporatie in principe aan starters op de woningmarkt.

Koopwoningen
De drie gemeenten hebben verheugd gereageerd op het initiatief van Dudok Wonen. De komende periode trekken zij met elkaar op om geschikte koopwoningen te zoeken, zodat de statushouders aan het eind van dit jaar al hun woning in kunnen.

Stef Blok
Hilversum maakte vorige week al bekend dat zij leegstaande (rijks)gebouwen wil gaan gebruiken om daar de extra groep statushouders in onder te brengen. Daarmee geeft zij gehoor aan de oproep van minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. Om hen in het bestaande sociale woningaanbod te huisvesten vindt het college van burgemeester en wethouders niet eerlijk tegenover de Hilversummers die al jaren op de wachtlijst staan.

Uit de krant