Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Forensisch patholoog verricht sectie op lichaam van Dascha

Algemeen

HILVERSUM - Onafhankelijk forensisch patholoog Frank van de Goot gaat sectie verrichten op het lichaam van Dascha Graafsma. Via de media bood hij zijn diensten aan. De familie uit Hollandsche Rading heeft vanmorgen ja gezegd tegen dit aanbod, zo meldt het ANP.

De 16-jarige leerlinge van het ATC kwam zaterdagochtend om het leven toen zij op het spoor bij station Hilversum Sportpark door een trein werd gegrepen. De politie gaat uit van zelfdoding. Dat sluit René Graafsma, haar vader, uit. Hij plaatste een oproep op Facebook om aandacht te vragen voor de zaak en de politie ervan te overtuigen dat zij nader onderzoek moet doen. 

Geen aanleiding
De patholoog gaat vanaf morgen onderzoeken of er sporen van alcohol en drugs in haar lichaam te vinden zijn. Tevens wil hij exact achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. "Voor zover we weten had deze jongedame helemaal geen aanleiding voor eventuele zelfdoding. Dat is voor mij reden genoeg om de zaak beter te bekijken", aldus Van de Goot.

Bewijsmateriaal
Hij was in 2013 bij eenzelfde zaak betrokken. Toen ging het om de 25-jarige Talitha die bij Heerhugowaard onder de trein kwam. De politie claimde dat het zelfmoord was. Haar moeder startte een mediaoffensief omdat zij aan deze conclusie twijfelde. Van de Goot bestudeerde het bewijsmateriaal. Daaruit bleek dat er fouten in het onderzoek waren gemaakt. Het Openbaar Ministerie maakte toen excuses dat de conclusie zelfmoord te vroeg was getrokken.

Toegezegd
De politie doet geen nader onderzoek naar de dood van Dascha. Wel heeft het korps toegezegd de laatste uren van Graafsma te onderzoeken. Zij verdween na 2.00 uur uit beeld toen zij discotheek Let's Get Down alleen en zonder jas verliet. Het fatale ongeluk vond rond 5.45 uur plaats op het spoor richting haar woonplaats. 

Uit de krant