Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe locatie biedt RTi Hilversum nieuwe mogelijkheden

Algemeen

HILVERSUM - RTi Hilversum heeft een nieuwe uitvalsbasis. De dure en verborgen plek op het Mediapark is nu verruild voor de goedkopere en vooral meer zichtbare locatie midden in het centrum. Een nieuw thuis biedt nieuwe mogelijkheden en die moet de lokale omroep dan ook pakken, is de mening van voorzitter van Stichting RTi Hilversum Arya Tariverdi.

In zaal 2 van de voormalige Citybioscoop zit nu de studio van RTi Hilversum. In de afgelopen twee weken zijn alle spullen van het Mediapark naar het pand in de Herenstraat gebracht. Alles staat nu op zijn plek, inclusief het RTi-logo dat achter het raam is opgehangen. Deze maandagochtend houdt de crew een vergadering in het nieuwe onderkomen. Boven, in de kleine lobby, is de werkruimte. Daar verrichten de werknemers hun redactiewerk.

Andere naam
Tariverdi ziet de verhuizing als een frisse start voor de lokale omroep. Hij zegt dat het bestuur mede daarom nadenkt over een nieuw logo en een andere naam. In het bestuurlijke stappenplan is daarom onder andere aandacht voor een efficiëntere organisatiestructuur en het verbeteren van het imago. Nu RTi een nieuwe thuishaven heeft, is het tijd om door te pakken. Met nieuw elan werken aan de doorontwikkeling van de lokale omroep in een regionaal mediacentrum, waar de nadruk komt te liggen op de kwaliteit van de programmering en de inhoud.

Mevrouw Jansen
Op de nieuwe locatie is de lokale omroep zichtbaarder, beter bereikbaar en Tariverdi hoopt dat RTi nu ook toegankelijker is. "Mevrouw Jansen van hier om de hoek moet hier binnen kunnen stappen om met iemand van de redactie te praten over het nieuws of iets waar zij zich aan stoort. Die laagdrempeligheid richting het publiek is noodzakelijk, vind ik", geeft hij aan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant