Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Witbaard ziet vuurwerkinkomsten dalen

Algemeen

HILVERSUM – Oud en nieuw is nog maar net geweest of de gevolgen van het veelbesproken vuurwerkverbod in Hilversum komen alweer ter sprake. Vuurwerkhandelaar Witbaard aan de Stationsstraat zegt inkomsten te zijn misgelopen. De ondernemer overweegt het omzetverlies te gaan verhalen op de gemeente.

Voor de camera van RTV NH zei Johan Witbaard dinsdag 10 procent minder vuurwerk te hebben verkocht dan voorheen, terwijl uit landelijke cijfers blijkt dat er voor de laatste jaarwisseling juist meer vuurwerk is aangeschaft. De ondernemer zegt duizenden euro's minder te hebben verdiend. Zijn winkel zit op de grens van de vuurwerkvrije zone.

De omzetderving wijdt hij aan alle negativiteit die er geweest is rondom de invoering van het vuurwerkverbod in het centrum van Hilversum. "In Amsterdam heb ik ook een winkel en daar is de omzet gestegen", geeft Witbaard aan.

Witbaard overweegt de geleden schade te gaan verhalen. "De burgemeester wil de gebieden uitbreiden en als dit doorzet wordt de vuurwerkverkoop verliesgevend", zegt hij.

Uit de krant