Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Maximale bezuiniging van 25.000 euro op crematorium is mogelijk

Algemeen

HILVERSUM - De bouw van het crematorium bij de Zuiderhof ligt op schema. Het bezuinigen op het budget blijkt een lastiger klus te zijn. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok meldt in een brief aan de gemeenteraad dat een kostenbesparing van 25.000 euro mogelijk is.

In november kreeg de CDA-wethouder groen licht van de raad om met een extra budget aan de slag te gaan. In eerste instantie waren de plannen om een crematorium aan de Kolhornseweg te realiseren sober. Door een duurdere oven en een gewilde kwaliteitsslag van het college vroeg Van Vroonhoven extra geld aan de raad. Om precies te zijn 900.000 euro.

Te gortig
Dat vond de politiek wat te gortig. Zij kreeg de opdracht om niet alle 'franje' toe te passen in de plannen. De raad gaf haar een budget van 700.000 euro en als dat niet toereikend was, moest ze terugkomen voor die overige 200.000 euro.

Lastige opgave
Van Vroonhoven gaf toen al aan dat bezuinigen een lastige opgave ging worden. Haar woorden lijken waarheid te worden. "In de afgelopen periode is hard gewerkt om het project conform plan uit te voeren en bezuinigingen door te voeren. De huidige stand van zaken is dat een bezuiniging van 25.000 euro mogelijk is", schrijft de wethouder aan de gemeenteraad. Uit navraag blijkt dat dit het maximale resultaat is.

Uit de krant