Fractie van GroenLinks (hier op pad met burgmeester Broertjes) maakt zich zorgen over houtrookontwikkeling. Foto: Bastiaan Miché
Fractie van GroenLinks (hier op pad met burgmeester Broertjes) maakt zich zorgen over houtrookontwikkeling. Foto: Bastiaan Miché

Meldpunt houtrookoverlast nu een feit

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Jan Kastje, fractieleider van GroenLinks Hilversum, repte in zijn weblog al over een meldpunt houtrookoverlast. Vandaag is dit digitale meldpunt (www.houtrookhilversum.nl) officieel gelanceerd.

GroenLinks Hilversum maakt zich zorgen over de houtrookontwikkeling en de overlast die dit met zich mee brengt. Een schone en gezonde leefomgeving is belangrijk en daar valt ook de ingeademde lucht onder. "Inwoners moeten over straat kunnen lopen zonder hier luchtwegklachten aan over te houden, en al helemaal veilig en schoon in hun huis kunnen verblijven", is het statement.

Ervaren
Voor alsnog is onbekend hoe groot het houtrookprobleem is in Hilversum. Dat is dan ook de reden dat GroenLinks Hilversum is gestart met dit meldpunt. Hiermee hoopt de partij beter in kaart te krijgen hoeveel inwoners overlast ervaren van houtrook.

Stookadvies
"We krijgen nu regelmatig meldingen via e-mail van overlast die Hilversummers ervaren, maar het is niet duidelijk hoezeer houtrook echt een probleem is voor de inwoners", aldus Kastje. "Wij willen eerst de problemen inventariseren, zodat we vervolgens kunnen inzetten op betere informatie en voorlichting, zoals stookadvies."

Rapport
Alle verzamelde gegevens bundelt GroenLinks. Aan het einde van het voorjaar overhandigt de fractie het rapport aan het college van burgemeester en wethouders.

Uit de krant