Afbeelding

'Bankmedewerker' gaat er met pas en pincode van 93-jarige vandoor

Politie

HILVERSUM - Een 93-jarige vrouw heeft haar pinpas en -code gegeven aan een onbekende man. De man, die claimde werknemer van een bank te zijn, wist maandag haar woning aan de Compagnieweg met een smoes binnen te komen. Tot nu toe is de pas nog niet gebruikt, meldt de politie vandaag. 

Om 14.00 uur belde de man aan bij de Hilversumse. Hij gaf zich uit als bankmedewerker en vertelde de 93-jarige dat zijn werkgever haar een brief had gestuurd waarin aangekondigd was dat zij een nieuwe bankpas zou krijgen. Toen de vrouw aangaf deze brief niet ontvangen te hebben, vroeg de man of zij haar huidige pas met pincode aan hem wilde geven. In goed vertrouwen deed ze dit, waarna hij de woning verliet. De vrouw zag de 'bankmedewerker' in de richting van de Riebeeckweg lopen. 

Signalement
De recherche doet onderzoek of de pas ook daadwerkelijk is gebruikt. Het signalement luidt: een man met een lichtgetinte huidskleur, smal gezicht, ongeveer 25 jaar oud en 1.70 meter lang. Hij heeft kort donker, stekelig haar en een tenger postuur. Hij was gekleed in een shirt met lange mouwen en droeg een donkerkleurige broek. Volgens het slachtoffer kwam de man netjes en betrouwbaar over.

Uit de krant