Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Gemeente gaat geluidsscherm plaatsen op Anthony Fokkerweg

Algemeen

HILVERSUM - Er komt een geluidsscherm tussen de verlegde weg over Anna's Hoeve en de speelstrook op de Anthony Fokkerweg. Dat is een onderdeel van het besluit dat het college van burgemeester en wethouders dinsdag genomen heeft.

Het gemeentebestuur heeft voor het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer in het Gooi (HOV) een besluit voor hogere grenswaarden Wet Geluidshinder genomen. Deze beslissing is noodzakelijk omdat door het verleggen van de weg de geluidsbelasting op een aantal woningen hoger wordt.

Zichtscherm
Nieuw in het plan is het plaatsen van een geluidsscherm. Hier was in eerste instantie een zichtscherm bedacht. Tevens is besloten dat de Mussenstraat op de verlengde weg over Anna's Hoeve wordt aangesloten. Hierdoor moet de hoeveelheid (vracht)verkeer op de Anthony Fokkerweg afnemen.

Gebaseerd
"Deze aanpassingen zijn gebaseerd op de suggesties en ideeën die een groot aantal bewoners in hun zienswijzen heeft aangegeven", meldt de gemeente.

Daling
Volgens het gemeentebestuur is door deze maatregelen voor minder adressen een hogere waarde nodig, omdat de geluidsbelasting omlaag gaat. "Uiteindelijk wordt nu voor 35 woningen en zes bouwvlakken een hogere waarde vastgesteld. Er is sprake van een flinke daling; in het ontwerpbesluit ging het nog om 88 woningen en zeven bouwvlakken", aldus de gemeente.

Uit de krant