Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Onderneemster Emmastraat: 'We zijn een roepende in de woestijn'

Algemeen

HILVERSUM – "We zien elkaar voor de rechter." Dat waren de woorden van Caroline Grabijn vorige week woensdag vlak nadat een meerderheid van de gemeenteraad akkoord ging met de plannen voor de Emmastraat. Bewoners en ondernemers gaan het besluit tot herinvoering van tweerichtingsverkeer aanvechten. Grabijn zegt dat deze beslissing niet gebaseerd op is gedegen onderzoek, maar op onderbuikgevoelens.

Ze voelen zich niet gehoord. Totaal niet. Hoewel hun bijna een jaar is voorgehouden dat het idee was om het tweerichtingsverkeer wederom in te voeren en er nog genoeg momenten van inspraak zouden komen, voelen zij niet serieus genomen. Hun aangedragen alternatief, de patisserievariant, heeft nooit echt kans van slagen gehad, omdat altijd is aangestuurd op de optie van wethouder Floris Voorink.

Luisteren
"We zijn een roepende in de woestijn. We hebben niet het idee dat het college ook maar één minuut naar ons geluisterd heeft", meldt Grabijn.

Baarn
De Emmastraat moet de rode loper van en naar het centrum worden. Bezoekers uit bijvoorbeeld Baarn en Soest, die nu niet meer naar Hilversum komen, moeten worden teruggewonnen via een herkenbare, logische en aantrekkelijke route. Grabijn vraagt zich af of weleens gevraagd is in Baarn wat Hilversum moet doen om deze verloren groep weer terug te halen.

Marktonderzoek
Net zo verbazingwekkend vindt zij dat er geen gedegen marktonderzoek is gedaan naar de effecten van tweerichtingsverkeer. Met het verlies van parkeerplaatsen op belangrijke strategische plekken vrezen diverse ondernemers of zij wel kunnen voortbestaan.

Volwaardig
Daarnaast wijst Grabijn erop dat het hier wel gaat om een project van 1,7 miljoen euro. Enige inhoudelijke verdieping is dan niet te veel gevraagd. De analyse die Goudappel en Coffeng binnen twee weken in elkaar heeft gedraaid, is in haar ogen niet volwaardig.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant