Afbeelding

Tweede Indië-herdenking komt eraan

Algemeen

HILVERSUM - Voor de tweede keer wordt er dit jaar een Indië-herdenking gehouden op de Noorderbegraafplaats. Maandagmiddag 15 augustus van 15.00 tot 16.00 uur.

Thema van dit jaar is: Van Oost naar West in het heden, samen herdenken wij. Vorig jaar werd de herdenking een groot succes met 300 bezoekers. Dit jaar verwacht voorzitter van de organisatie Eric Bodar minder geinteresseerden vanwege het ongunstige tijdstip (maandagmiddag).

Ieder jaar op 15 augustus herdenkt Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op deze datum in 1945 capituleerde Japan. Daarmee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost Azie¨.

Programma
Hoofdspreker is mevr. Albertine van Vliet-Kuiper, burgemeester van Gooise Meren. Het geheel wordt opgeluisterd door zang van het Moluks Koor uit Huizen onder leiding van Max Wattimena. Ceremoniemeester is Kent Hanson, presentator van Radio 6FM. De ceremonie duurt van 15;00 tot 16:00 uur.

Aansluitend is een ieder uitgenodigd de herdenking met een hapje en een (Indisch) hapje af te sluiten.De Noorderbegraafplaats bevindt zich vlakbij Station Hilversum Noord, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid. zie ook www.nusantara.nl

Uit de krant