Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Petitie tegen komst McDonald's op Vreelandseweg

Algemeen

HILVERSUM - Weinig zorgen bij de politiek over de komst van een McDonald's met een McDrive aan de Vreelandseweg. Omwonenden hebben daar echter andere gedachten over. Zij verwachten nog meer opstoppingen op de rotonde Vreelandseweg-Diependaalselaan en zijn een petitie gestart.

De opstellers van de petitie verklaren dat de gekozen locatie, het al jaren leegstaande blauwe pand Vreelandseweg 42-46, volledig ongeschikt is voor een McDrive. "De rotonde naar deze plek is nu al druk en gevaarlijk en kan het huidige verkeer niet afhandelen. De in- en uitrit van de rotonde naar de beoogde locatie is niet geschikt voor de afhandeling van een drukbezocht fastfoodrestaurant. Dit levert een onveilige situatie op voor met name fietsers en bromfietsers", is de lezing van de bezorgde omwonenden.

Crematorium
Een tweede McDonald's aan de rand van Hilversum bevordert het aantal verkeersbewegingen alleen maar, is de verwachting van de omwonenden. Meer auto's gaan er al komen nu Hilversum over een crematorium beschikt op de Kolhornseweg en straks ook het centrum een impuls heeft gekregen met een nieuw marktplein en een opgeknapt Hilvertshof.

Lawaai
De opstellers van de petitie, die ook vrezen voor lawaai, zwerfafval, hangjongeren en stankoverlast, verzoeken de gemeenteraad geen vergunning te verstrekken aan de ondernemer. "Hilversum heeft al een negatief verkeersimago en door het vestigen van een McDonald's op deze locatie wordt het alleen maar erger."

Inmiddels hebben zeventig mensen de online petitie ondertekend op www.petities.nl.

Uit de krant