Afbeelding

200 bezwaarschriften tegen McDonald's

Algemeen

HILVERSUM - Meer dan tweehonderd bezwaarschriften zijn naar de gemeente gestuurd. De bezwaarmakers hebben te kennen gegeven tegen de komst van een McDonald's met McDrive te zijn op de Vreelandseweg 42-46. "Veel Hilversummers zijn dus niet blij met de komst van het fastfoodrestaurant". 

Tot donderdag 11 augustus konden Hilversummers een zienswijze indienen. Met ruim tweehonderd ingediende bezwaren stellen de omwonenden dat van deze inspraakmogelijkheid massaal gebruik is gemaakt. 

Het grootste bezwaar van een nieuwe Mac bij de rotonde op de Vreelandseweg is het verkeer. Dit is al een druk verkeersgebied en volgens de omwonenden wordt dat straks alleen nog maar erger. Lang stilstaan wordt eerder regel dan uitzondering. 

De bewoners vinden dat de komst van een tweede filiaal van de fastfoodketen in Hilversum een verkeerd signaal is. In een tijd waarin een gezonde levensstijl wordt gepromoot, scholen steeds meer letten op het voedselaanbod in de kantines en de gemeente zich heeft aangesloten bij Jongeren op gezond gewicht (JOGG) lijkt de huisvesting van een nieuwe McDonald's haaks te staan op deze trend. Tevens verwachten de omwonenden stankoverlast en zwerfvuil, waarvan veel in het water terecht zal komen.

Wie geen zienswijzen heeft kunnen indienen, heeft nog wel de gelegenheid zijn of haar stem te laten horen via de (online) petitie. Dit kan op www.petities.nl.

Uit de krant