Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Landgoed De Hoorneboeg moet culturele buitenplaats worden

Algemeen

HILVERSUM - Landgoed De Hoorneboeg wil meer bieden dan natuur. Als het aan de gelijknamige stichting ligt dan wordt dit stukje Hilversums groen een gebied waar natuur, cultuur en spiritualiteit samenkomen. Daarom zijn plannen ontwikkeld om dit landgoed te transformeren in een culturele buitenplaats.

Het landgoed is meer dan een parkbos waar mensen recreëren. Naast ontspanning biedt De Hoorneboeg rust en maakt het deel uit van de historie van Hilversum. Vanuit dat perspectief wil de stichting verder bouwen.

Duurzaam
Voornaamste taak is het op een duurzame manier in stand houden van het landgoed. Een culturele buitenplaats is het idee, met als steekwoorden natuur, cultuur en spiritualiteit. De Philosophers Walk, de filosofische wandeling, van afgelopen zaterdag, is daar het eerste voorbeeld van.

Levensvatbaar
Dat de stichting het over een andere boeg gaat gooien heeft ook financiële redenen. Aan het onderhoud van onder andere de rijks- en gemeentelijke monumenten, de paden en het parkbos hangt een behoorlijk prijskaartje. Als er niets verandert dan is het eindig. Dat wil De Hoorneboeg voorkomen en daarom is er een plan opgesteld dat het landgoed levensvatbaar moet maken en houden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant