Foto: Studio Kastermans
Foto: Studio Kastermans

Dit is de beste pillendoos

Algemeen

HILVERSUM - Het ontwerpteam Aren de Kanter, Mark Pelin en Kimberley Schuurbiers is de winnaar van de Tergooi Ontwerpwedstrijd editie 2016. Dat heeft de jury vandaag bekend gemaakt. Met deze wedstrijd daagde Tergooi en Holland Art Group jonge ontwerpers uit om een gebruiksvoorwerp te ontwerpen dat passend is bij de behoefte van het ziekenhuis. Dit jaar werd gevraagd die ene handige mooie pillendoos te ontwerpen.

Het winnende ontwerp is zeer innovatief, makkelijk om mee te nemen en mooi om naar te kijken, aldus de jury. Het is een ontwerp in de vorm van een flesje met onderin een pillendoos. De ontwerpers hebben vooral onderzoek gedaan naar het gebruikersgemak van de pillendoos en dat was mede overtuigend voor de jury. Op de tweede plaats eindigde Lola Gielen, gevolgd door Lotte Brans op de derde plek.

Publieksfavoriet
Ook dit jaar was de vakjury verrast door de grote hoeveelheid van meer dan 100 aanmeldingen. Na een selectie waarbij de jury enerzijds keek naar de functionaliteit van de pillendoos en in andere gevallen de vormgeving zwaarder liet wegen bleven er 16 pillendozen over. Onder de aanmeldingen bevonden zich ook 3 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Dit vond de jury zo bijzonder dat ze besloten de 3 kinderen (buiten mededinging) op te nemen in de expositie. 

Uit de krant